Radionice dm inkubatora

 

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je prvi dm inkubator zvanično počeo sa radom! Ovaj vizionarski projekat pružiće odabranim učesnicima sveobuhvatnu podršku kroz tromesečni proces mentorstva i organizovanih radionica.

4. februara održana je prva celodnevna radionica u Beogradu, dok je radionica za učesnike iz Novog Sada održana 7. februara.

Prisutnima se u Beogradu ispred dm-a obratio Predrag Petrović – rukovodilac Nabavke i Marketinga, Logistike, prokurista, a u Novom Sadu Radoje Krajišnik koordinator projekta i menadžer asortimana.

Na radionicama u Beogradu i Novom Sadu su predavali:

  • Mile Veljović i Marija Radojković – tehnolozi: Tehnologija u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji;
  • Dejan Ranđić – predavač, DNA Communications: Put od ideje do polica;
  • Darko Mandić – vlasnik, Happy Honey: iskustva iz inkubatora;
  • Nikola Stanišić – vlasnik, Stanišić Bio: iskustva iz inkubatora;
  • Jelena Uzelac Vasić – predavač, DNA Communications: Od proizvoda do brenda, razvoj brend strategije;
  • Miloš Pejčinović – predavač DNA Communications: Uloga društvenih mreža u svakodnevnom poslovanju.

Sledeće sesije predavanja biće održane u martu, i to 4. marta u Beogradu i 6. marta u Novom Sadu.

Radionice su bile sačinjene od brojnih predavanja koja su učesnicima pružila podršku u daljem razvoju proizvoda, a paralelno sa predavanjima organizovane su i pojedinačne konsultacije i podrška tehnologa.

Projekat dm inkubator organizuje se u partnerstvu kompanije dm drogerie-markt sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS), Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultetom primenjenih umetnosti.

U prvom procesu selekcije izabrano je 20 proizvođača iz cele Srbije, među kojima će selektovani proizvodi dobiti priliku da se nađu u finalnom odabiru i dobiti mesto na policama dm Srbije, kao deo najvećeg drogerijskog lanca u Evropi.